Foto: AFP
Foto: AFP

Pobednički ispis Srpkinja sa Svetskog prvenstva: Rukometašice bez premca u regionu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 20:05

Savladana Slovenija 31:25, ostaje žal za porazom od olimpijskog šampiona Francuske

Trijumfalan ispis srpskih rukometašica sa Svetskog prvenstva u Španiji. Izabranice Uroša Bragara rutinski su odradile posao protiv Slovenije te nakon trijumfa 31:25, ostaje žal za porazom od Francuskinja koji se dogodio pre dva dana. Naterale su Srpkinje olimpijskog šampiona tada da strepi do same završnice, ali ne i da naprave senzacionalan trijuf koji je nedostajao za plasman u četvrtfinale.

Pokazala je naša selekcija da je najbolja u regionalnim okvirima budući da je u razmaku od samo četiri dana srušila prvo Crnu Goru, a zatim i Sloveniju koji ni u jednom trenutku utakmice nije dala nagoveštaj da bi ishod mogao da bude drugačiji.

Izabrane vesti

Vođstvo Slovenki u uvodnim minutima utakmice od 2:1 ispostavilo se neznatnim nakon serije Srpkinja od šest uzastopnih golova. Podigle su u međuvremenu rivalke srpskog tima nivo igre, uhvatile priključak i prišle na pristojnih 16:14, ali su do odlaska na veliki odmor usledila još tri gola.

Srbija je bez problema održavala prednost u drugom delu, predvođena Stojiljkovićevom i Kovačevićevom sa po osam, odnosno šest pogodaka došla i na maksimalnih plus 8 (31:23), pa do kraja utakmice dozvolila protivnicama da se ispišu sa još dva gola.

Suma sumarum, ekipa selektora Bregara je u prvoj fazi upisala pobede protiv Poljske i Kameruna, odnosno poraz od Rusije, ali joj u glavnoj pomenute dve pobede nad Crnom Gorom i Slovenijom nisu bile dovoljne za plasman među najboljih osam.

SRBIJA - SLOVENIJA 31:25 (19:14)

SRBIJA: Agbaba J, Agbaba M, Graovac, Janjušević 5, Jovović, Kocić 4, Kojić, Kovačević 6, Liščević 2, Lovrić 1, Petrović 1, Radojević 3, Risović 1, Stamenić, Stoiljković 8, Vukajlović

SLOVENIJA: Beganović, Copi, Gomilar, Gros 4, Jurić, Gramar 4, Ljepoja 2, Mrmolja, Omeregi 3, Pandžić 1, Stanko 3, Svetlik 1, Varagić 5, Vojinović, Zabjek, Zulić 2

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (ŠPANIJA), DRUGA FAZA - 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1

Poljska - Crna Gora 33:28 (16:9)

Srbija - Slovenija 31:25 (19:14)

Rusija - Francuska (u toku)



GRUPA 2

Portoriko - Kazahstan 30:27 (13:11)

Švedska - Rumunija 34:30 (19:14)

Holandija - Norveška (u toku)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara